Tilbake

KOPERNIKS HEMMELIGHET

Denne kaken er blitt VELDIG godt mottatt av mine gjester. Det er visstnok vanskelig med eggcognacer nå, men det skal være en sjokolade som ligner. (Kakemonsens testbaker fant en fra Carte d`Or i en kiosk i Paleet i Oslo.)
Ingredienser Bilde
250g sukker
4 eggeplommer
1 plate kokesjokolade
1 dl sterk kaffe
100g malte hasselnøtter
100g grovhakkede hasselnøtter
60g hvetemel( 1dl )
1 ts bakepulver
4 eggehviter

Fyll:
5 cognacer
5 eggcognacer
3 dl pisket kremfløte
KOPERNIKS HEMMELIGHET
Slik gjør du
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Kokesjokolade smeltes og blandes i eggedosisen sammen med kaffe.
Nøttene blandes i sammen med mel og bakepulver. Eggehviter stivpiskes og skjæres inn i kakerøren.

Stekes v/ ca 180 o i 45 min.

Fyll:
Hakk cognacene i biter og bland alt inn i den piskete kremen.

Legg det på toppen av kaken og pynt med revet sjokolade.
Kilde: Berit