KOPERNIKS HEMMELIGHET |
|
Denne kaken er blitt VELDIG godt mottatt av mine gjester.
Det er visstnok vanskelig med eggcognacer nå, men det skal være en sjokolade som ligner. (Kakemonsens testbaker fant en fra Carte d`Or i en kiosk i Paleet i Oslo.) |
Ingredienser |
Bilde |
250g sukker 4 eggeplommer 1 plate kokesjokolade 1 dl sterk kaffe 100g malte hasselnøtter 100g grovhakkede hasselnøtter 60g hvetemel( 1dl ) 1 ts bakepulver 4 eggehviter
Fyll: 5 cognacer 5 eggcognacer 3 dl pisket kremfløte
|
|
|
Slik gjør du |
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Kokesjokolade smeltes og blandes i eggedosisen sammen med kaffe. Nøttene blandes i sammen med mel og bakepulver. Eggehviter stivpiskes og skjæres inn i kakerøren.
Stekes v/ ca 180 o i 45 min.
Fyll: Hakk cognacene i biter og bland alt inn i den piskete kremen.
Legg det på toppen av kaken og pynt med revet sjokolade.
|
Kilde: Berit |