Marengsterte med sjokolademousse |
|
Dette er en liten kake (20 cm i diam) så hvis det er mange kakemonser som skal dele den, kan det være smart å lage en større porsjon. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunner: 1 eggehvite 1 dl sukker
Sjokolademousse: 150 g kokesjokolade 3 ss sterk kaffe 2 ss konjakk 1 eggeplomme 3 dl kremfløte
Evt. litt smeltet sjokolade eller krem til pynt. |
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggehviten og ha i sukkeret når den er blitt hvit. Pisk litt til.
Tegn to sirkler på 20 cm i diam. på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirklene. Stek på nest nederste rille ved ca 125 grader i 25-30 minutter. La bunnene avkjøles på bakepapiret.
Hakk sjokoladen. Varm opp kaffen og sjokoladen til sjokoladen smelter. Ta kjelen av platen og pisk inn eggeplommen og konjakk. Avkjøl.
Pisk fløten stiv og bland den gradvis inn i den avkjølte sjokoladekremen.
Legg sjokolademoussen mellom og over de to bunnene. Sett kaken i fryseren i 4-5 timer før den skal serveres. La den stå fremme i romtemperatur i 30 minutter før servering. Sprøyt evt. over litt smeltet sjokolade eller krem som pynt. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Et gammelt ukeblad |