Tilbake

Rundstykker m/gulrot

ca. 20 stk
Ingredienser Bilde
75 g smør eller margarin
5 dl lettmelk
30 g gjær
200 g gulrøtter
2 ts salt
2 dl spirer
ca 14 dl hvetemel

-
litt kefir til pensling
Rundstykker m/gulrot
Slik gjør du
Varm smør og melk og rør ut gjæren i den lunkne væsken. Riv de skrellede gulrøttene fint og tilsett dette sammen med de øvrige ingredienser i deigen. Spar litt hvetemel til utbaking.
La deigen heve under plast i ca 45 min.
Ha deigen på melet bakebord og kna inn resten av melet. Del deigen og form den til to jevne lengder. Skjær dem i ca. 2 cm brede biter. Legg med snittflaten opp på smurt bakeplate. Pensle bollene med kefirmelk og strø på litt kli eller valmuefrø.
Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca 12 min.
Kilde: Kirsti O.