Rundstykker m/gulrot |
|
ca. 20 stk |
Ingredienser |
Bilde |
75 g smør eller margarin 5 dl lettmelk 30 g gjær 200 g gulrøtter 2 ts salt 2 dl spirer ca 14 dl hvetemel
- litt kefir til pensling |
|
|
Slik gjør du |
Varm smør og melk og rør ut gjæren i den lunkne væsken. Riv de skrellede gulrøttene fint og tilsett dette sammen med de øvrige ingredienser i deigen. Spar litt hvetemel til utbaking. La deigen heve under plast i ca 45 min. Ha deigen på melet bakebord og kna inn resten av melet. Del deigen og form den til to jevne lengder. Skjær dem i ca. 2 cm brede biter. Legg med snittflaten opp på smurt bakeplate. Pensle bollene med kefirmelk og strø på litt kli eller valmuefrø. Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca 12 min. |
Kilde: Kirsti O. |
|