Tilbake

Verdens beste (m/glutenfritt eller vanl. mel)

Kaken er egentlig ikke glutenfri, men jeg har målt ut melmengden til glutenfritt. Begge melmengdene står i oppskriften.
Ingredienser Bilde
150 g margarin
150 g sukker
5 eggeplommer
4 ss melk
175 g glutenfritt fin mel eller
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Marengs:
5 eggehviter
200 gr.sukker
100 gr hakkede mandler

Fyll
1 pakke ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
Verdens beste (m/glutenfritt eller vanl. mel)
Slik gjør du
Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggeplommene, mel, bakepulver, vaniljesukker og melk.
Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen i et jevnt lag utover.
Pisk eggehvitene til stivt skum med sukker og bre det utover deigen i langpannen.
Dryss over mandlene.

Stek kaken ved ca.175 grader til marengsen er gyllen, ca.25 min.
avkjøl kaken litt i langpannen før den trekkes over på rist. Kaken skal ikke hvelves.

Vaniljekremen blandes forsiktig med stivpisket krem.
Del kaken i to deler, legg kremen på den ene delen og legg den andre delen av kaken over.

KJEMPEGOD
Spesielle egenskaper
Glutenfri
Kilde: Marianne