Verdens beste (m/glutenfritt eller vanl. mel) |
|
Kaken er egentlig ikke glutenfri, men jeg har målt ut melmengden til glutenfritt. Begge melmengdene står i oppskriften. |
Ingredienser |
Bilde |
150 g margarin 150 g sukker 5 eggeplommer 4 ss melk 175 g glutenfritt fin mel eller 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker
Marengs: 5 eggehviter 200 gr.sukker 100 gr hakkede mandler
Fyll 1 pakke ferdig vaniljekrem 3 dl kremfløte |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggeplommene, mel, bakepulver, vaniljesukker og melk. Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen i et jevnt lag utover. Pisk eggehvitene til stivt skum med sukker og bre det utover deigen i langpannen. Dryss over mandlene.
Stek kaken ved ca.175 grader til marengsen er gyllen, ca.25 min. avkjøl kaken litt i langpannen før den trekkes over på rist. Kaken skal ikke hvelves.
Vaniljekremen blandes forsiktig med stivpisket krem. Del kaken i to deler, legg kremen på den ene delen og legg den andre delen av kaken over.
KJEMPEGOD |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri |
Kilde: Marianne |
|