Tilbake

Lises perle

Ingredienser Bilde
Rullekake:
3 egg
3 dl sukker
3 dl (100g) malte mandler (i kaken på bildet er de skoldet)
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt:
½ l kremfløte
2 ss sukker
1 boks ferskener
50 g valnøtter (1 pose)
½ kokesjokolade (hakket)
1 marsipanbrød i skiver (Gullbrød)
Lises perle
Slik gjør du
Sett ovnen på 240 grader. Kle en stor langpanne med bakepapir.

Pisk eggedosis av egg og sukker, bland de malte mandlene sammen med mel og bakepulver, og bland alt. Ha røren i langpannen (fordel den jevnt utover) og stek på nederste rille i 5-7 minutter eller til den er lys brun.

Avkjøl kaken i formen.

La ferskenene renne av og del halvparten av dem i båter. Pisk kremfløten med sukkeret og fordel halvparten utover den avkjølte kaken. Fordel ferskenbåtene over, og mesteparten av sjokoladen og valnøttene. Hold av noe til pynt.

Rull kaken forsiktig sammen langs langsiden. Dette gjør du enklest ved å løfte i bakepapiret og løsne det forsiktig etter hvert som du ruller sammen kaken. Når hele kaken er rullet sammen, manøvrerer du den over på et avlangt kakefat og passer på at skjøten kommer ned. Fordel resten av kremen over kaken (gjerne med sprøytepose om du har tid til det) og legg resten av ferskenene, valnøttene og sjokoladen over.

Kaken blir best om den får stå kaldt og trekke en stund før servering. (Men den er god uansett!)
Kilde: Ragnhild