Ritz Kake |
|
Vet ikke så mye om bakgrunnen, men kaken er nok oppkalt etter en av ingrediensene som er Ritz kjeks. |
Ingredienser |
|
3 Eggehviter 2.5 dl Sukker 2.5 dl Peanøtter 20 Ritz kjeks 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver
FYLL! 100 gr. lys kokesjokolade 5 ss Sukker 50 gr. smør 3 Eggeplommer 60 gr. Melis |
|
Slik gjør du |
Lag først bunnen: 1) Eggehviter og sukker piskes. 2) Knus peanøttene og ritzkjeksen. 3) Bland vaniljesukker og bakepulver i eggedosisen. 4) Rør inn den knuste blandingen av ritz kjeks og peanøtter.
Stek kaken på 180 C. i ca. 30 min.
La kaken avkjøle.
FYLLET:
Bland alle ingrediensene til fyllet i en gryte og rør på svak varme til alt er skikkelig blandet. (Smeltet)
Avkjøl glasuren og ha den oppå kaken. Pynt gjerne med peanøtter. Serveres med pisket krem. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Anette B. |