Fylte horn |
|
24 stk. Kjempegode! |
Ingredienser |
Bilde |
75 gr. smør eller margarin 3/4 dl. lunket vann 50 gr. gjær 3 dl. lettrømme 2 egg
1 ts. salt 1 ss. sukker ca. 10 dl. finbakstmel
Fyll: 9 spekeskinkeskiver 2dl. revet jarlsbergost
Pensling: 1 sammenvispet egg 3-4 ss. sesamfrø |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og bland med vann. Smuldre gjæren i en bolle og rør inn smøret. Bland det med lettrømme, egg, salt, sukker og det meste av melet. Kna deigen til den er blank og smidig. La deigen få heve under klede ca. 30 minutter. Del deigen i 3 like deler og kjevlast ut til ein sirkel som delast i 8. Skjær skinkeskivene i to. Legg en skinkebit og litt ost på hver bit og rull saman til horn. Hevast i ca. 30 min. Penslast med egg og dryss over sesamfrø. Steikast på 250gr. i 8-10 min. |
Kilde: Sissel. |
|