Tilbake

Fylte horn

24 stk. Kjempegode!
Ingredienser Bilde
75 gr. smør eller margarin
3/4 dl. lunket vann
50 gr. gjær
3 dl. lettrømme
2 egg

1 ts. salt
1 ss. sukker
ca. 10 dl. finbakstmel

Fyll:
9 spekeskinkeskiver
2dl. revet jarlsbergost

Pensling:
1 sammenvispet egg
3-4 ss. sesamfrø
Fylte horn
Slik gjør du
Smelt smøret og bland med vann. Smuldre gjæren i en bolle og rør inn smøret.
Bland det med lettrømme, egg, salt, sukker og det meste av melet.
Kna deigen til den er blank og smidig. La deigen få heve under klede ca. 30 minutter.
Del deigen i 3 like deler og kjevlast ut til ein sirkel som delast i 8.
Skjær skinkeskivene i to. Legg en skinkebit og litt ost på hver bit og rull saman til horn.
Hevast i ca. 30 min.
Penslast med egg og dryss over sesamfrø.
Steikast på 250gr. i 8-10 min.
Kilde: Sissel.