Tilbake

Pogacsa

Salt ungarsk butterdeigs-snacks. Fantastisk turmat ! Aurefiskerens favorittkost !
Ingredienser Bilde
250 g smør eller margarin
500 g mel
2 eggeplommer
20 g gjær (+ 1/2 ts mel og 1/2 ts sukker)
1 1/2 - 2 dl rømme (avhengig av melet)
1 ts salt
Pogacsa
Slik gjør du
Løs opp gjæret i en 1/2 kopp med vann og bland med 1/2 ts mel og 1/2 ts sukker. La dette stå å ese til den når toppen av koppen.

Bland melet med smøret slik at massen blir knudrete og godt blandet. Bland resten av ingrediensene sammen og tilsett rømme etterhvert slik at det blir en jevn masse som slipper bollen. Sett i kjøleskapet og la hvile 1 time.

Ta så ut av kjøleskapet og bearbeid massen igjen ved å "doble" den (brett den sammen en gang). La stå ca 1/2 time til.

Kjevle ut i passende tykkelse (gjerne i tynne skiver som brettes mange ganger) og smør toppen. Ha på ost hvis ønskelig, eller krydder (f.eks. pizzakrydder, anisfrø, karve, havsalt.....).

Stekes midt i ovnen på 180 grader til de er gylne. Skjæres i terninger.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne, Tradisjonsmat
Kilde: Zsolt Volent