Tilbake

Banankake

Ingredienser  
Sukkerbrød:
6 egg
180 g sukker
120 g hv.mel
20 g potetmel
1 ts bakepulver

250g marsipan
4-5 ruter sm. sjokolade

Smørkrem:

150 g smør
120 g sukker
smak til med banan likør eller essens

bruk 3-4 bananer i skiver
Slik gjør du
Lag sukkerbrødet: visp egg og sukker, sikt inn melet og stek ved 180 gr i ca 30 min

Avkjøl sukkerbrødet og del det i tre, form kaken som en banan( et sukkerbrød holder til 2 kaker). visp sukker og smør til hvitt og luftig ha i banan likør/essens. smør dette på to lagene i kaken, ikke på toppen. Legg på banan i skiver på smørkremen. masse bananer. Kjevle ut marsipan som du har farget gul. Slik at det dekker hele kaken. Smelt sjokolade og smør litt på. Lag giraff mønster på kaka. Blir god om den får lov til å hvile 1 døgn i kjøleskap.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Bente