Tilbake

Rabarbrapai med marengs og hjemmelaget is

God sommermat. Dersom du har en litt liten paiform, kan du lage marengsen av bare 2 eggehviter og 0,5 dl sukker, det blir nok likevel. Hvis du har litt fløte, lager du en liten porsjon hjemmelaget vaniljeis av eggeplommene som blir til overs. Den fryser mens paien lages.
Ingredienser Bilde
Paideig:
4 dl hvetemel
150 smør eller margarin
1 ss sukker
4 ss vann

Fyll:
400 - 500 g rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Marengs:
3 eggehviter
0,75 dl sukker
Rabarbrapai med marengs og hjemmelaget is
Slik gjør du
Mykne smøret litt og bland det med mel og sukker. Når smøret er godt blandet med melet, har du i 4 ss vann og blander det raskt sammen. La deigen hvile kaldt en stund.

Trykk deigen ut i en smurt paiform, også oppover kantene.

Sjær rabarbraen i biter og bland den med sukker og potetmel. Fordel dette utover paien. Brett kantene inn over rabarbraen dersom de er høyere enn resten. Stek ved 225 grader i ca 35 minutter. Ta den ut av ovnen. Skru ovnen ned til 150 grader og lag marengsen:

Pisk eggehvitene, ha i sukkeret og pisk litt til. Fordel marengsen utover paien, evt. med sprøytepose for et fint mønster. Stek paien videre til marengsen har fått litt farge.

Is:
Beregn 1 dl fløte og 1 ss sukker pr. eggeplomme, i og litt vaniljesukker eller vaniljestang etter smak. Pisk eggeplommer og sukker til det er lyst og luftig, pisk kremfløten, bland alt og frys. Rør i det noen ganger mens det fryser.
Kilde: Oddny