Tilbake

Fransk nøttepai

Snop fra det franske valnøttland
Ingredienser Bilde
Bunn:

Ca. 235 g hvetemel
4 ss sukker
125 g usaltet smør i terninger
1 egg

Fyll:

2 ss smeltet, usaltet smør (avkjølt),
100 g brunt sukker
2 egg
1 ts vaniljeessens (-sukker)
1/2 dl god likør (gjerne Cointreau),
175 g halve, ristede peanøtter eller valnøtter
Fransk nøttepai
Slik gjør du
Bland mel og sukker til bunn i en bolle. Ha i smøret og elt inn med fingertuppene til smuldrekonsistens. Tilsett egg og rør det inn med gaffel. Klem deigen ned i en paiform med løs bunn (24-28 cm diameter). Sett til side.
Bland smeltet smør, brunt sukker, egg, likør og vanilje til fyllet. Bland skikkelig sammen med en treskje. Rør inn ristede nøtter. Ha fyllet over paibunnen.
Stek paien i 50 minutter ved 180 gr varme til fyllet er gyllenbrunt. Sett paien på rist og la den avkjøle seg litt.
Ta av den løse formkanten og la den gli over på et serveringsfat. Server lun eller romtemperert med kald vaniljesaus eller is.
Kilde: Deus