Pepperkake-favoritten |
|
Deigen skal vere klissete, ha i evnt. mer mel ved utbakingen. Deigen skal være som en løs grøt, den stivner når den er avkjølt.
Stekes godt ved 175 grader, gjerne til de er godt brune, ca 10 minutter.
Husk at store deler krever lenger steking enn små, så ikke legg dem på samme brett. Prøv deg frem!
|
Ingredienser |
Bilde |
250 gr.smør 125 gr.lys sirup 1 dl. fløte 250 gr. melis ca 500 gr. hvetemel 2 ts. natron 2 ts. nellik 1 ts. kanel |
|
|
Slik gjør du |
Kok opp smør, sirup, fløte, og melis. Avkjøl og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen og sett den kjølig til neste dag. Kjevle ut deigen, stikk ut figurer. Avkjøl kakene på platen før de legges på rist. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Uten egg |
Kilde: Monica |
|