Tilbake

Sissels sjokoladekake.

Rask og enkel og meget god sjokoladekake i langpanne. Denne kaken er best dagen etter at du har laget den. Egner seg meget godt til frysing, selv med glasur.
Ingredienser Bilde
6 egg
7 1/2 dl. sukker
500 gr. margarin
13 1/2 dl. hvetemel
3 ts. bakepulver
5 ss. kakao
4 dl. kefir eller sur melk.
______
GLASUR:
250 gr. margarin
1/2 dl. kaffe
500 gr. melis
4 ts. vaniljesukker
2 ss. kakao
Sissels sjokoladekake.
Slik gjør du
Smelt margarinen. Bruk litt av den til å smøre langpannen.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn det tørre. Visp inn smeltet margarin og melk vekselsvis.
Hell røren i langpanne. Stekes på nederste rille ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.
GLASUR:
Smelt margarin på svak varme sammen med kaffe mens kaken stekes. Rør inn melis, vaniljesukker og kakao litt av gangen til det blir en glatt glasur. Helles over kakebunnen mens den er varm. Strø på litt kokosmasse til slutt.


Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Nina Overen