Nøttekake med gul krem |
|
|
Ingredienser |
|
BUNN: 4 eggehviter 150 gr. sukker 100 gr. hasselnøtter 25 gr. mandler
GUL KREM: 4 eggeplommer 1 dl. kremfløte 100 gr. sukker 1 ts. vaniljesukker 125 gr. margarin |
|
Slik gjør du |
BUNN: Stivpisk eggehvitene. Visp deretter inn sukker. Hasselnøtter og mandler males og has i sukker og hviteblandingen. Røren helles i en godt smurt rund form, 24 cm(en fordel om det legges bakepapir i bunnen)Stekes ved 180-200 gr. i ca 40 minutter på nederste rille.
GUL KREM: Smelt margarin, avkjøles noe. Kok opp de andre ingrediensene, tilsett deretter margarinen litt av gangen. Rør til det blir en glatt glasur. Helles over den avkjølte kakebunnen og pyntes med hakkede hasselnøtter. Kan spises når kremen har stivnet litt. Oppbevares i kjøleskap. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Nina Overen |
|