Tilbake

Nøttekake med gul krem

Ingredienser  
BUNN:
4 eggehviter
150 gr. sukker
100 gr. hasselnøtter
25 gr. mandler

GUL KREM:
4 eggeplommer
1 dl. kremfløte
100 gr. sukker
1 ts. vaniljesukker
125 gr. margarin
Slik gjør du
BUNN:
Stivpisk eggehvitene. Visp deretter inn sukker. Hasselnøtter og mandler males og has i sukker og hviteblandingen. Røren helles i en godt smurt rund form, 24 cm(en fordel om det legges bakepapir i bunnen)Stekes ved 180-200 gr. i ca 40 minutter på nederste rille.

GUL KREM:
Smelt margarin, avkjøles noe. Kok opp de andre ingrediensene, tilsett deretter margarinen litt av gangen. Rør til det blir en glatt glasur. Helles over den avkjølte kakebunnen og pyntes med hakkede hasselnøtter. Kan spises når kremen har stivnet litt. Oppbevares i kjøleskap.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Nina Overen