Tilbake

Wibekes bjørnebærfristelse

Alles favoritt! En stor bløtekake som passer på alle festbord.
Ingredienser  
Ferdig sukkerbrød av 4 egg (22 cm).

Fyll: 3 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
300 g bjørnebær
finhakket krokan

Pynt: 3 dl kremfløte
200 g marsipan
krokan

Krokan: 100 g sukker
100 g mandler
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du
-begynn med krokanen. Smelt sukkeret i en stekepanne og la det bli gyllent. Legg i grovhakkede mandler og rør rundt. Dryss bakepulver over og rør godt.Hell blandingen på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk krokanen, ta av de peneste bitene til pynt oppå kaken, knus resten fint til fyllet.

-Del kaken i tre lag. Bre et lag stivpisket krem blandet med finhakket krokan på nederste bunn og fordel bærene over. Bre vaniljekrem blandet med litt krem og finhakket krokan på neste lag.

Bre et tykt lag krem over hele kaken. Skjær kald marsipan i tynne skiver og legg dem taksteinslagt rundt kaken. Legg på de store krokanbitene og pynt med resten av kremen.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Wibeke Lund