Wibekes bjørnebærfristelse |
|
Alles favoritt! En stor bløtekake som passer på alle festbord. |
Ingredienser |
|
Ferdig sukkerbrød av 4 egg (22 cm). Fyll: 3 dl kremfløte 5 dl ferdig vaniljekrem 300 g bjørnebær finhakket krokan
Pynt: 3 dl kremfløte 200 g marsipan krokan
Krokan: 100 g sukker 100 g mandler 1/2 ts bakepulver
|
|
Slik gjør du |
-begynn med krokanen. Smelt sukkeret i en stekepanne og la det bli gyllent. Legg i grovhakkede mandler og rør rundt. Dryss bakepulver over og rør godt.Hell blandingen på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk krokanen, ta av de peneste bitene til pynt oppå kaken, knus resten fint til fyllet.
-Del kaken i tre lag. Bre et lag stivpisket krem blandet med finhakket krokan på nederste bunn og fordel bærene over. Bre vaniljekrem blandet med litt krem og finhakket krokan på neste lag.
Bre et tykt lag krem over hele kaken. Skjær kald marsipan i tynne skiver og legg dem taksteinslagt rundt kaken. Legg på de store krokanbitene og pynt med resten av kremen. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Wibeke Lund |