Egyptisk mandelkake med frukt |
|
Søt kake til dessert eller andre anledninger |
Ingredienser |
|
250 g smør 250 g sukker 4 eggeplommer 1 1/2 dl fruktsaft (ananas, pære, appelsin) 1 ss kanel 1 ts bakepulver 100 g malte mandler 250 g hvetemel 150 g ananas eller pære 100 g grovhakket mørk sjokolade, 4 eggehviter
Glasur av smeltet sjokolade og mandelhakk |
|
Slik gjør du |
Visp smør og sukker lyst og luftig. Ha i eggeplommer, en om gangen, og rør godt mellom hver. Tilsett saft i porsjoner og rør godt. Bland kanel, bakepulver, malte mandler og mel. Rør til en jevn deig. Ha i grovhakket sjokolade og ananas/pære i småbiter. Pisk eggehviter stive og vend dem inn med lett hånd. Ha deigen i smurt, melet springform (22 cm diameter). Stek 50-60 minutter ved 190 gr varme. Avkjøl noe. Smelt sjokolade til glasur og ha over kaken. Rist mandelhakk i en stekepanne og dryss over til slutt. |
Kilde: Deus |
|