Tilbake

Mor Monsen ( 1 stor eller 2 små langpanner)

Dette er en klassisk oppskrift på en god og anvendelig formkake. Ut fra denne grunnoppskriften kan du variere svært mye. F. eks: Ha massen i langpanne og legg på epler, strø på hakkede nøtter/mandler og strø på sukker og kanel. Da har du en ypperlig eplekake. Eller legg på ananas eller fersken eller div. syltetøy. Du kan også blande inn rosiner og evt sukat i massen, men husk da og vende rosinene/sukaten i litt hvetemel før du blander dem inn i massen. På den måten unngår du at de havner på bunnen etter steking. Strør du sukker på toppen av kaken før steking vil du få en fin karamellisering av kaken. --- Kaken på bildet er laget av en halv porsjon, da ble det en litt lav kake i stor langpanne. Den er tilsatt korinter og strødd med sukker før steking.
Ingredienser Bilde
750 gr. margarin
750 gr. farin
750 gr. hvetemel
6,5 dl. egg (ca 12-13 egg)
25 gr. bakepulver
25 gr. vaniljesukker
litt revet sitronskall.
Mor Monsen ( 1 stor eller 2 små langpanner)
Slik gjør du
Bruk grind i maskin, eller sleiv dersom du pisker for hånd (IKKE bruk visp!) og rør kraftig sammen smør og sukker. Massen skal bli hvit og luftig når du er ferdig. Ha deretter i eggene litt og litt under stadig omrøring. Bland til slutt inn resten av ingrediensene.
Kaken stekes på 175 grader ca 45 - 60 min avhengig av hva man har i kaken.
Videre forklaring: Se over.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Gunnar