Tilbake

Hvordan legge marsipanlokk på hvite damer.

Hvordan får du marsipanen helt glatt og fin ned på sidene av kakene, uten noen overlapper ? Slik konditorene gjør det.
Ingredienser Bilde
Marsipan Hvordan legge marsipanlokk på hvite damer.
Slik gjør du
For det første, ikke lag kaken for høy. Jo høyere kaken er jo vanskeligere er det å unngå å brette marsipanen.
Dekk kaken med et jevnt lag krem utenpå, dette hindrer at noe av kakebunnen viser gjennom marsipanen.
Kjevl ut et marsipanlokk som er mye større enn selve kaken, det er hemmeligheten. Da får du mye marsipan og jobbe med. Ikke kjevl marsipanen alt for tynn, da river den lett. Legg marsipanlokket fint over kaken, dette gjøres ved f. eks å rulle lokket opp på kjevlet, så ruller du det fint over kaken. Begynn å løfte/skyve marsipanen fra bordet og inn til kaken. Fortsett slik med myke lette bevegelser hele veien rundt. Skjær det overflødige vekk. Nå skal det normalt sett ikke være folder rundt kanten. Et mye større marsipanlokk enn det kaken er, det er altså hemmeligheten.

Se også innlegg i diskusjonsforumet.

Kaken på bildet er laget etter denne veiledningen (av en amatør, ikke en konditor :-)) Her er det brukt Pals ekstra hvite marsipan farget med Wiltons farger. Bunnen i kaken er Missisippi Mud Cake, øverste delen er laget av sjokoladerullekake som er skåret i strimler (bredde tilsvarende høyden på kaken og rullet sammen med sjokoladekrem mellom til passelig størrelse. Det er greit at bunnkaken er en litt kompakt type kake slik at den ikke synker sammen når andre laget settes på.
Kilde: Gunnar