Jorunns nøttedrøm |
|
Mokkakremen lages helst dagen før. For å få høy kake, lag to bunner i større former, og bruk dem som bunn og topp (trenger ikke dele kaken i to da). |
Ingredienser |
|
Mokkakrem: 1/2 plate lys kokesjokolade 1/2 dl kaffe 1/4 l kremfløte
Nøttebunn: 200g hasselnøttkjerner 150g sukker 4 store egg
Pynt: 1/4 l kremfløte 1-2 ts sukker 2 marsipanbrød |
|
Slik gjør du |
Mokkakrem: Løs sjokoladen opp i varm kaffe. Tilsett kremfløten og la blandingen koke opp. Avkjøl noe før den settes inn i kjøleskapet, gjerne natten over.
Nøttebunn: Mal nøttekjernene. Pisk sukker og egg til en lys og lett eggedosis. Bland nøttene forsiktig inn. Hell røren i en smurt springform, 26 cm i diameter, og stek den nederst på 175°C i ca 30 min.
Kjøl ned kakebunnen og del den deretter i to lag. Dynk med evt. litt sherry eller en blanding av melk og kaffe. Pisk den avkjølte mokkafløten til stiv krem. Ha litt av kremen i en sprøytepose. Hakk ett av marsipanbrødene i små biter og bland det med resten av mokkakremen. Fyll kaken med denne. Pisk resten av kremfløten med sukker. Dekk kaken med et jevnt kremlag. Skjær det andre marsipanbrødet i tynne skiver og pynt kaken med disse. Pynt også med mokkastjerner fra sprøyteposen. Kaken bør stå kaldt til servering. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: eip |
|