Tilbake

Jorunns nøttedrøm

Mokkakremen lages helst dagen før. For å få høy kake, lag to bunner i større former, og bruk dem som bunn og topp (trenger ikke dele kaken i to da).
Ingredienser  
Mokkakrem:
1/2 plate lys kokesjokolade
1/2 dl kaffe
1/4 l kremfløte

Nøttebunn:
200g hasselnøttkjerner
150g sukker
4 store egg

Pynt:
1/4 l kremfløte
1-2 ts sukker
2 marsipanbrød
Slik gjør du
Mokkakrem:
Løs sjokoladen opp i varm kaffe. Tilsett kremfløten og la blandingen koke opp. Avkjøl noe før den settes inn i kjøleskapet, gjerne natten over.

Nøttebunn:
Mal nøttekjernene. Pisk sukker og egg til en lys og lett eggedosis. Bland nøttene forsiktig inn. Hell røren i en smurt springform, 26 cm i diameter, og stek den nederst på 175°C i ca 30 min.

Kjøl ned kakebunnen og del den deretter i to lag. Dynk med evt. litt sherry eller en blanding av melk og kaffe. Pisk den avkjølte mokkafløten til stiv krem. Ha litt av kremen i en sprøytepose. Hakk ett av marsipanbrødene i små biter og bland det med resten av mokkakremen. Fyll kaken med denne. Pisk resten av kremfløten med sukker. Dekk kaken med et jevnt kremlag. Skjær det andre marsipanbrødet i tynne skiver og pynt kaken med disse. Pynt også med mokkastjerner fra sprøyteposen. Kaken bør stå kaldt til servering.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: eip