Tilbake

Skolebrød

Kan gjerne fryses ned uten melis og kokos. Dette tas på etter at de er varmet opp igjen i ovnen.
Ingredienser Bilde
4 dl melk
126 g smør
50 g gjær
100- 125 g sukker
mel til passe deig, ca 1/2 kg.

Vaniljekrem:
1 pose vaniljesaus
2 barneskjeer sukker
1/4 l melk

Pynt:
melis
kokos
Skolebrød
Slik gjør du
Rør gjæren ut i lunken melk, smelt smøret og ha i dette. Alt blandes til en løs deig. Sett passe store boller med skje på en smurt plate, og la dem heve seg.
Lag vaniljekremen og legg 1 ts på hver av bollene. Stek dem i ca 10 min ved 225°C.
Glasér bollene med melis og dypp dem i kokos.


Kommentar fra bruker: "Resultatet var veldig godt. De ser ut som skolebrød kjøp hos
bakeren, forskjellen er at disse man baker selv er mye saftigere."
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Rask å lage, Uten egg
Kilde: Oppskrift: eip Foto: V.Jansen