Skolebrød |
|
Kan gjerne fryses ned uten melis og kokos. Dette tas på etter at de er varmet opp igjen i ovnen. |
Ingredienser |
Bilde |
4 dl melk 126 g smør 50 g gjær 100- 125 g sukker mel til passe deig, ca 1/2 kg.
Vaniljekrem: 1 pose vaniljesaus 2 barneskjeer sukker 1/4 l melk
Pynt: melis kokos |
|
|
Slik gjør du |
Rør gjæren ut i lunken melk, smelt smøret og ha i dette. Alt blandes til en løs deig. Sett passe store boller med skje på en smurt plate, og la dem heve seg. Lag vaniljekremen og legg 1 ts på hver av bollene. Stek dem i ca 10 min ved 225°C. Glasér bollene med melis og dypp dem i kokos.
Kommentar fra bruker: "Resultatet var veldig godt. De ser ut som skolebrød kjøp hos bakeren, forskjellen er at disse man baker selv er mye saftigere." |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Rask å lage, Uten egg |
Kilde: Oppskrift: eip Foto: V.Jansen |