Tilbake

Gresskarterte

Ingen
Ingredienser  
Deig:

250 g hvetemel
ørlite salt
1/2 ts sukker
100 g rapsolje
1 egg
2 ss epleeddik
3-4 ss kaldt vann

Fyll:

400 g renset gresskarkjøtt
1 1/4 dl kremfløte
1 1/4 dl melk
175 g brunt sukker
3 egg
1/2 ts kanel
ørlite malt ingefær
en knivsodd revet muskat
Slik gjør du
Bland mel, sukker og salt. Elt melet med olje, egg, eddik og isvann raskt sammen til en deig. Form til en ball, pakk i plast og legg i kjøleskap en time.

Lag fyll:
Skjær gresskarkjøtt i små terninger og ha i en kjele med 1 dl vann. Kok opp og la det putre over svak varme 15 minutter. La terningene renne godt av i dørslag. Bland fløte, melk, egg, brunt sukker og krydder, Blandes sammen med terningene.

Smør en paiform/springform (24 cm diameter). Kjevle ut deigen på melet bakebord til en rund leiv - ca 26 cm. Kle formen. Klem godt til langs kantene. Prikk deigen med en gaffel. Hell i fyllet.
Stekes midt i ovnen ca 1 time ved 200 gr varme.
Kilde: Deus