Gresskarterte |
|
Ingen |
Ingredienser |
|
Deig:
250 g hvetemel ørlite salt 1/2 ts sukker 100 g rapsolje 1 egg 2 ss epleeddik 3-4 ss kaldt vann
Fyll:
400 g renset gresskarkjøtt 1 1/4 dl kremfløte 1 1/4 dl melk 175 g brunt sukker 3 egg 1/2 ts kanel ørlite malt ingefær en knivsodd revet muskat |
|
Slik gjør du |
Bland mel, sukker og salt. Elt melet med olje, egg, eddik og isvann raskt sammen til en deig. Form til en ball, pakk i plast og legg i kjøleskap en time.
Lag fyll: Skjær gresskarkjøtt i små terninger og ha i en kjele med 1 dl vann. Kok opp og la det putre over svak varme 15 minutter. La terningene renne godt av i dørslag. Bland fløte, melk, egg, brunt sukker og krydder, Blandes sammen med terningene.
Smør en paiform/springform (24 cm diameter). Kjevle ut deigen på melet bakebord til en rund leiv - ca 26 cm. Kle formen. Klem godt til langs kantene. Prikk deigen med en gaffel. Hell i fyllet. Stekes midt i ovnen ca 1 time ved 200 gr varme. |
Kilde: Deus |
|