Sjokolademoussekakens hemmelighet |
|
En mektig men svært god kake !
Endel arbeid er det, men du får lønn for strevet. |
Ingredienser |
|
Bunn: 5 egg 150 gr sukker 100 gr hvetemel 20 gr kakao 25 gr maisenamel 40 gr usalta smør
Ostefyll: 1 bx kondensert melk eller Viking melk 3 pk Creme chatau ost 0,8 dl. sitronsaft 1 ts vaniljesukker 1 pl gelatin(løses opp)
Sjokolademousse: 200 gr kremfløte 400 gr mørk sjokolade 100 gr usalta smør 250 gr eggehviter 160 gr sukker
|
|
Slik gjør du |
Bunn Pisk egedosis av egg og sukker. Mel, kakao og maisena siktes og vendes forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett avkjølt smeltet smør. Ha i smurt og melet kakeform, 26 cm. i diameter. Stekes i forvarmet ovn 180 grader ca 30 min. Akjøl på rist. Del kaken i tre lag.
Ostefyll: La osten bli romtemperert. Ha alle ingrediensene (ikke gelatinen) i en hurtigmikser og bland godt. Bløt gelatinplaten og løs den opp i ørlite kokende vann. Bland i ostemassen. La denne stivne noe mens du lager moussen.
Mousse: Kok opp fløten, hel den over sjokoladen som er delt i biter. Dekk til med tett folie og la blandingen hvile i 10 min. Ha i smøret i små klumper. Pisk eggehvitene stive med litt av sukkeret. Når eggehvitene er helt stive tilsettes resten av sukkeret. Alt på en gang. Rør til det er blandet, men ikke for lenge! Visp inn eggehvitene i sjokolademassen litt om gangen.
Montering: Legg en bunn på serveringsfatet. Legg rundt kakeringen slik at kaka holder seg jevn og glatt. Ha på halvdelen av ostefyllet. Ha så 1/3 av moussen. Legg på neste kakebunn og gjenta ostemasse og mousse. Ha på øverste kakebunn og dekk med resten av sjokolademoussen. Sett i kjøleskap. Før servering drysses et lett lag kakao på toppen (te-sil er fint å bruke) Pynt event med noen klaser ripsbær event. 2-3 jordbær.
|
Kilde: Randi |
|