Tilbake

Wienerdronning

Dette er en forseggjort festkake.
Ingredienser Bilde
Mandelbunner:
200 g mandler
200 g melis
4 eggehviter
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Eggekrem:
4 eggeplommer
1dl sukker
1/2 dl kremfløte
100 g smør

Sjokoladefromasj:
1/2 pl. mørk kokesjokolade
1/4 dl sterk kaffe
3 pl. gelatin
1 ss kokende vann
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
2 eggehviter
1 dl melis

Pynt:
1/2 pl.kokesjokolade
2-3 kiwifrukter
2 dl kremfløte
Wienerdronning
Slik gjør du
Bunn:
Pisk eggehviter,melis,mel og bakepulver til stiv marengs, vend inn malte mandler. Del røren i tre og stek tre bunner(22 cm). Stek hver bunn ved 150C midt i ovnen i ca.20 min. Avkjøles på rist.

Eggekrem:
Bland eggeplommer,sukker og fløte i en kjele og varm det opp under omrøring til kremen er tykk. Avkjøl. Rør i romtemperert smør. Sett kremen kaldt.

Sjokoladefromasj:
Smelt sjokoladen i kaffen på svak varme. La gelatinen ligge i bløt i 5 min. Smelt den i kokende vann. Pisk eggeplommene sammen med litt av melisen. Pisk fløten. Pisk eggehvitene stive sammen med resten av melisen. Bland sjok.inn i eggedosisen og tilset gelatinen. Vend så inn krem og eggehvitene.

Montering:
Legg en bunn på et fat,bre eggekremen over. Legg den andre bunnen oppå og bre 2/3 av fromasjen over. Dekk med den siste bunnen og bre over resten av fromasjen over. Riv sjokoladen over og pynt med kiwiskiver og pisket krem.
Kilde: Wibeke