Wienerdronning |
|
Dette er en forseggjort festkake. |
Ingredienser |
Bilde |
Mandelbunner: 200 g mandler 200 g melis 4 eggehviter 1 ss hvetemel 1 ts bakepulver
Eggekrem: 4 eggeplommer 1dl sukker 1/2 dl kremfløte 100 g smør
Sjokoladefromasj: 1/2 pl. mørk kokesjokolade 1/4 dl sterk kaffe 3 pl. gelatin 1 ss kokende vann 2 eggeplommer 1 dl kremfløte 2 eggehviter 1 dl melis
Pynt: 1/2 pl.kokesjokolade 2-3 kiwifrukter 2 dl kremfløte
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehviter,melis,mel og bakepulver til stiv marengs, vend inn malte mandler. Del røren i tre og stek tre bunner(22 cm). Stek hver bunn ved 150C midt i ovnen i ca.20 min. Avkjøles på rist.
Eggekrem: Bland eggeplommer,sukker og fløte i en kjele og varm det opp under omrøring til kremen er tykk. Avkjøl. Rør i romtemperert smør. Sett kremen kaldt.
Sjokoladefromasj: Smelt sjokoladen i kaffen på svak varme. La gelatinen ligge i bløt i 5 min. Smelt den i kokende vann. Pisk eggeplommene sammen med litt av melisen. Pisk fløten. Pisk eggehvitene stive sammen med resten av melisen. Bland sjok.inn i eggedosisen og tilset gelatinen. Vend så inn krem og eggehvitene.
Montering: Legg en bunn på et fat,bre eggekremen over. Legg den andre bunnen oppå og bre 2/3 av fromasjen over. Dekk med den siste bunnen og bre over resten av fromasjen over. Riv sjokoladen over og pynt med kiwiskiver og pisket krem.
|
Kilde: Wibeke |
|