Tilbake

Bestemors fyrstekake

Denne kakeoppskriften har vi etter min bestemor og er så klart min fars favoritt.
Ingredienser Bilde
300g hv.mel
165 g smør
165 g sukker
2 eggeplommer
2 ss kremfløte
1 ts bakepulver


Fyll:
175 g malte mandler
125 g sukker
3 eggehviter
Bestemors fyrstekake
Slik gjør du
Smuldre mel og romtep. smør. Bland inn sukker. Ha i bakepulver og en og en eggeplomme. Kna inn fløte tilslutt.
Deigen kan gjerne være litt løs.


Fyll:

Mal mandler, visp eggehviter og sukker til stiv marengs, bland inn mandlene forsiktig.

Ta 1/3 av deigen til toppen og resten trykker du ut i bunnen på ei form (På bildet er brukt 24 cm form). Husk å få litt oppover kantene slik at fyllet holder seg på plass. Hell over marengsen og pynt som du ønsker selv på toppen med resten av deigen.

Stekes ved 180 grader.

Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: Bente