Bestemors fyrstekake |
|
Denne kakeoppskriften har vi etter min bestemor og er så klart min fars favoritt. |
Ingredienser |
Bilde |
300g hv.mel 165 g smør 165 g sukker 2 eggeplommer 2 ss kremfløte 1 ts bakepulver
Fyll: 175 g malte mandler 125 g sukker 3 eggehviter |
|
|
Slik gjør du |
Smuldre mel og romtep. smør. Bland inn sukker. Ha i bakepulver og en og en eggeplomme. Kna inn fløte tilslutt. Deigen kan gjerne være litt løs.
Fyll:
Mal mandler, visp eggehviter og sukker til stiv marengs, bland inn mandlene forsiktig.
Ta 1/3 av deigen til toppen og resten trykker du ut i bunnen på ei form (På bildet er brukt 24 cm form). Husk å få litt oppover kantene slik at fyllet holder seg på plass. Hell over marengsen og pynt som du ønsker selv på toppen med resten av deigen.
Stekes ved 180 grader.
|
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: Bente |
|