Tilbake

Pavlova

Dette er en klassikar som godt kan gå under navnet "Grethe Roede eats your heart out" Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet. Bunnen kan fryses.
Ingredienser Bilde
4 eggehviter
1 1/2 kopper sukker
2 ts 5% eddik
3 dråper vaniljeessens
1 ss maizena
1 kopp valnøtter

1 liten boks kremfløte
2 ts sukker
1 ts vanljesukker

12-15 jordbær
2-3 pasjonsfrukt
Pavlova
Slik gjør du
Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.

Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.

Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Magne