Pavlova |
|
Dette er en klassikar som godt kan gå under navnet "Grethe Roede eats your heart out"
Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet.
Bunnen kan fryses. |
Ingredienser |
Bilde |
4 eggehviter 1 1/2 kopper sukker 2 ts 5% eddik 3 dråper vaniljeessens 1 ss maizena 1 kopp valnøtter
1 liten boks kremfløte 2 ts sukker 1 ts vanljesukker
12-15 jordbær 2-3 pasjonsfrukt |
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.
Sett stekeoven 180 Grader. Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.
Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Magne |
|