Tilbake

Karamellkake

En enkel kake med koppemål, som dermed gjør det lette for barn å lage den. Kan godt fryses.
Ingredienser Bilde
3 egg
3 kopper sukker (ca 5,5 dl)
250 g smeltet smør
3 ts vaniljesukker
1 ½ kopp melk (ca 2, 75 dl)
3 ts bakepulver
4 ss karamellsaus
4 kopper hvetemel (ca 7 dl)

Glasur
300 g melis
100 g smør
3 ts karamellsaus
3 ts vaniljesukker
3 ss kaffe


Karamellkake
Slik gjør du
Egg og sukker vispes sammen, før resten tilsettes. Pass på melmengden slik at du får en fin konsistens. Ha røren i en liten papirkledt langpanne eller springform ca 24 cm.

Stekes på 200 grader i 30 min.

Smør på glasuren mens kaken er fortsatt lunken.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Oppskrift: Jalas. Bilde: Cathrine