Brioches |
|
Typisk fransk bakverk. Her har vi laget 12 små i et muffinsbrett, men den kan også lages i en større form.
Deigen lages dagen i forveien, så du trenger 10 minutter den dagen og en god time dagen etter når du skal bake ut, etterheve og steke. |
Ingredienser |
Bilde |
10 gram gjær (fersk gjær anbefales) 3/4 dl vann 2 egg (romtemperatur) 1/2 ts salt 1/2 ss sukker 5 1/2-6 dl hvetemel 125 gram mykt smør egg til pensling |
|
|
Slik gjør du |
Løs gjæren opp i vannet, rør inn eggene. Ta av litt av melet til utbaking (knapt 1 dl) Smuldre smøret i melet og tilsett sukker og salt. Lag en grop i dette og hell i gjærblandingen. Elt deigen til den er smidig. Sett den i kjøleskapet 12-15 timer.
Smør muffinsbrettet eller formene litt, eller dekk en plate med bakepapir dersom du ikke bruker former. Trill ut deigen til en pølse og del den i 13 like emner. Trill boller av 12 av emnene. Det 13. deler du i 12 like deler og triller små kuler som du setter på toppen av bollene. Pensle med egg og la bollene etterheve i 45 minutter.
Stekes ved 250 grader i 10-15 minutter. Legg eventuelt et matpapir over så de ikke blir brent på toppen.
|
Kilde: Oddny |
|