Multe- og osteterte |
|
Denne kaken smaker ekstra godt med friske multer.
|
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 2 dl. havregryn 2 dl hvetemel 150 g smør 1 1/2 dl sukker 2 ss vann
FYLL: 250 g fløteost naturell eller Philadelphia 200 g sukker 1 1/2 dl lettrømme 4 egg 1 ts vaniljesukker
PYNT: 1/2 liter multesyltetøy |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Bland inn alt det andre og elt deigen lett sammen. Klem den ut i en ca 24 cm paiform (ikke oppover sidene) og prikk deigen med gaffel. Stek ved 200 grader i 25-30 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl.
Rør sammen ost og sukker. Rør inn rømme og ett egg om gangen. Ha i vaniljesukkeret. Hell kremen i paiskallet, og stek ved 120 grader i 50 minutter eller til ostemassen er fast og fint lysebrun.
Legg multesyltetøyet over like før servering. |
Kilde: Oddny |