Tilbake

Multe- og osteterte

Denne kaken smaker ekstra godt med friske multer.
Ingredienser Bilde
BUNN:
2 dl. havregryn
2 dl hvetemel
150 g smør
1 1/2 dl sukker
2 ss vann

FYLL:
250 g fløteost naturell eller Philadelphia
200 g sukker
1 1/2 dl lettrømme
4 egg
1 ts vaniljesukker

PYNT:
1/2 liter multesyltetøy
Multe- og osteterte
Slik gjør du
Smelt smøret. Bland inn alt det andre og elt deigen lett sammen. Klem den ut i en ca 24 cm paiform (ikke oppover sidene) og prikk deigen med gaffel.
Stek ved 200 grader i 25-30 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl.

Rør sammen ost og sukker. Rør inn rømme og ett egg om gangen. Ha i vaniljesukkeret. Hell kremen i paiskallet, og stek ved 120 grader i 50 minutter eller til ostemassen er fast og fint lysebrun.

Legg multesyltetøyet over like før servering.
Kilde: Oddny