Tilbake

Smakfull eggeloff m/ hvitløk

Deilig loff med mild smak av hvitløk. Som en variasjon kan du tilsette hakket persille eller soltørkede tomater.
Ingredienser Bilde
1 hel hvitløk (ca. 12 fedd)
5 dl lettmelk
ca 725 gr. hvetemel
1 ts salt
50 gr smør
½ ts sukker
1 sammenpisket egg
50 gr fersk gjær eller 1 pk. tørrgjær
1 ts grovt havsalt
1 finhakket fedd hvitløk ( kan sløyfes)
Smakfull eggeloff m/ hvitløk
Slik gjør du
Del opp hvitløken i fedd. Ha dem i kokende lettsaltet vann og forvell dem i 5 min. Slå bort kokevannet og skrell feddene
Ha hvitløkfeddene i lettmelken og la dem trekke i melken på svak varme til hvitløken er myk,ca. 10-15 min. Kjør hvitløksmelken i hurtigmikser (eller gni gjennom sikt). Tilsett smøret, rør om til det har smeltet og avkjøl. (37 gr. hvis fersk gjær, 40-45 gr. hvis tørrgjær.)
Bland halvparten av melet med salt, sukker (og eventuelt tørrgjær)
Hvis du bruker fersk gjær smuldres denne opp og løses i litt av deigvæsken
Bland deigvæsken og melblandingen. Tilsett egget. Rør sammen og rør inn resten av melet litt etter litt. Når deigen er fast nok til å få ut av bollen tas den ut på bakebordet der resten av melet knas inn.
Kna deigen smidig. Legg i en bolle. Dekk m/fuktet klede. La heve i 30 min.
Kna deigen smidig igjen og bak ut 2-3 loffer. Etterhev på plate under fuktet klede i 30 min.
Skjær 4-5 langsgående snitt i loffene. Pensle med lunkent vann, dryss havsalt og eventuelt finhakket hvitløk over.
Stek ved 200 grader på nederste rille i ca. 45 min til brødene har fått pen farge, og du får en hul lyd når du banker på undersiden. Avkjøl på rist.
Kilde: Karen