Smakfull eggeloff m/ hvitløk |
|
Deilig loff med mild smak av hvitløk. Som en variasjon kan du tilsette hakket persille eller soltørkede tomater. |
Ingredienser |
Bilde |
1 hel hvitløk (ca. 12 fedd) 5 dl lettmelk ca 725 gr. hvetemel 1 ts salt 50 gr smør ½ ts sukker 1 sammenpisket egg 50 gr fersk gjær eller 1 pk. tørrgjær 1 ts grovt havsalt 1 finhakket fedd hvitløk ( kan sløyfes)
|
|
|
Slik gjør du |
Del opp hvitløken i fedd. Ha dem i kokende lettsaltet vann og forvell dem i 5 min. Slå bort kokevannet og skrell feddene Ha hvitløkfeddene i lettmelken og la dem trekke i melken på svak varme til hvitløken er myk,ca. 10-15 min. Kjør hvitløksmelken i hurtigmikser (eller gni gjennom sikt). Tilsett smøret, rør om til det har smeltet og avkjøl. (37 gr. hvis fersk gjær, 40-45 gr. hvis tørrgjær.) Bland halvparten av melet med salt, sukker (og eventuelt tørrgjær) Hvis du bruker fersk gjær smuldres denne opp og løses i litt av deigvæsken Bland deigvæsken og melblandingen. Tilsett egget. Rør sammen og rør inn resten av melet litt etter litt. Når deigen er fast nok til å få ut av bollen tas den ut på bakebordet der resten av melet knas inn. Kna deigen smidig. Legg i en bolle. Dekk m/fuktet klede. La heve i 30 min. Kna deigen smidig igjen og bak ut 2-3 loffer. Etterhev på plate under fuktet klede i 30 min. Skjær 4-5 langsgående snitt i loffene. Pensle med lunkent vann, dryss havsalt og eventuelt finhakket hvitløk over. Stek ved 200 grader på nederste rille i ca. 45 min til brødene har fått pen farge, og du får en hul lyd når du banker på undersiden. Avkjøl på rist.
|
Kilde: Karen |
|