Hvitløkscones |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
225 gr (3 ¾ dl) hvetemel 2 ½ ts bakepulver ½ ts salt en knivspiss kajennepepper eller malt hvit pepper 50 gr smør eller margarin ca 1 ½ dl lettmelk (eller H-melk blandet med vann) 2 pressede fedd hvitløk
|
|
|
Slik gjør du |
Bland hvetemel, bakepulver, salt og kajenne / pepper og sikt det. Skjær smøret i terninger og ha det i. Smuldre sammen med fingertuppene til en kornet masse. Bland inn hvitløken. Tilsett melken litt etter litt til deigen er passe fast. Del deigen i to og form hver del til en rund kake. Legg kakene på bakepapir eller smurt plate. Bruk en skarp kniv og skjær 3 kryssende snitt i hver kake slik at du får 6 deler på hver. Ikke skjær helt igjennom. Stek ved 225 gr. i 12–15 min på midterste rille til scones’ene er godt hevet, har en pen farge og du får en hul lyd når du banker på undersiden Serveres nybakte, helst lunkne m/smør eller ost.
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Karen |
|