Tilbake

Hvitløkscones

Ingredienser Bilde
225 gr (3 ¾ dl) hvetemel
2 ½ ts bakepulver
½ ts salt
en knivspiss kajennepepper eller malt hvit pepper
50 gr smør eller margarin
ca 1 ½ dl lettmelk (eller H-melk blandet med vann)
2 pressede fedd hvitløk
Hvitløkscones
Slik gjør du
Bland hvetemel, bakepulver, salt og kajenne / pepper og sikt det. Skjær smøret i terninger og ha det i. Smuldre sammen med fingertuppene til en kornet masse. Bland inn hvitløken.
Tilsett melken litt etter litt til deigen er passe fast. Del deigen i to og form hver del til en rund kake. Legg kakene på bakepapir eller smurt plate.
Bruk en skarp kniv og skjær 3 kryssende snitt i hver kake slik at du får 6 deler på hver. Ikke skjær helt igjennom.
Stek ved 225 gr. i 12–15 min på midterste rille til scones’ene er godt hevet, har en pen farge og du får en hul lyd når du banker på undersiden
Serveres nybakte, helst lunkne m/smør eller ost.
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Karen