Tilbake

Kavringkake

Denne kaken er langt fra så tørr og sunn som navnet antyder!!
Ingredienser  
Bunn:
3 dl sukker
3 egg
3 dl knust sukkerkavring

Fyll:
4dl kremfløte
1 ss sukker

Glasur:
1 egg
1 dl sukker
100 g smør
100 g kokesjokolade eller melkesjokolade
Litt kaffe
Slik gjør du
Bunn:
Visp eggedosis av egg og sukker og bland inn knust sukkerkavring. Stekes i smurt springform i 30 min. ved 180 grader.

Fyll:
Pisk fløte og sukker til krem. Fordel over den avkjølte kaken. Pass på at overflaten blir noenlunde jevn. Det er lurt å sette bunnen på et kakefat på forhånd, og sette ringen på igjen slik at kremen ikke flyter utover.

Glasur:
Smelt smør og sjokolade sammen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn kaffe. La glasuren avkjøle i ca 20 min. Fordel den over kremen, og dryss evt. melis over kaken før servering.
Kilde: Randi