Kavringkake |
|
Denne kaken er langt fra så tørr og sunn som navnet antyder!! |
Ingredienser |
|
Bunn: 3 dl sukker 3 egg 3 dl knust sukkerkavring
Fyll: 4dl kremfløte 1 ss sukker
Glasur: 1 egg 1 dl sukker 100 g smør 100 g kokesjokolade eller melkesjokolade Litt kaffe |
|
Slik gjør du |
Bunn: Visp eggedosis av egg og sukker og bland inn knust sukkerkavring. Stekes i smurt springform i 30 min. ved 180 grader.
Fyll: Pisk fløte og sukker til krem. Fordel over den avkjølte kaken. Pass på at overflaten blir noenlunde jevn. Det er lurt å sette bunnen på et kakefat på forhånd, og sette ringen på igjen slik at kremen ikke flyter utover.
Glasur: Smelt smør og sjokolade sammen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn kaffe. La glasuren avkjøle i ca 20 min. Fordel den over kremen, og dryss evt. melis over kaken før servering. |
Kilde: Randi |
|