Urtebrød |
|
Dette smaker best samme dagen. Uunnværlig til koldtbord, grillmat, fondue, supper. Dette har vi brukt i mange anledninger, alltid like vellykket. |
Ingredienser |
Bilde |
25 gr gjær 3 dl vann 1 ss olje 2 ts sukker 1 dl hakka ferske urter eller 2-3 ss tørka (ta det du har /liker) 1 egg ca 8 dl hv. mel |
|
|
Slik gjør du |
Lag vanlig gjør deig. Hev. Du kan lage rundstykker, rundstykkebrød (rundstykker satt for tett sammen sånn at de hever i sammen) eller slik som vi har gjordt de siste gangene: Hell deigen ut på et steikebrett, klapp den ganske flat 2-3 cm. og etterhev den. Sprinkle over med god olivenolje, og litt havsalt før steiking.
Steikes i 15-20 min (alt etter utforming) i 200 grader. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata |
Kilde: Hilde |
|