Tilbake

Urtebrød

Dette smaker best samme dagen. Uunnværlig til koldtbord, grillmat, fondue, supper. Dette har vi brukt i mange anledninger, alltid like vellykket.
Ingredienser Bilde
25 gr gjær
3 dl vann
1 ss olje
2 ts sukker
1 dl hakka ferske urter eller 2-3 ss tørka (ta det du har /liker)
1 egg
ca 8 dl hv. mel
Urtebrød
Slik gjør du
Lag vanlig gjør deig. Hev.
Du kan lage rundstykker, rundstykkebrød (rundstykker satt for tett sammen sånn at de hever i sammen) eller slik som vi har gjordt de siste gangene: Hell deigen ut på et steikebrett, klapp den ganske flat 2-3 cm. og etterhev den. Sprinkle over med god olivenolje, og litt havsalt før steiking.

Steikes i 15-20 min (alt etter utforming) i 200 grader.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata
Kilde: Hilde