Tilbake

Formkake - Ingrid Espelid Grunnoppskrift

Denne er notert etter Ingrids Fjernsynskjøkken. Kan varieres i det uendelige, KJEMPEGOD. Oppskriften passer i ei vanlig brødform/formkakeform, eller ei sprinform på ca 23 cm. Dobbles den kan den brukes i langpanne. Steiketiden varierer jo da noen, men bruk kakenål...
Ingredienser  
2 dl olje (soja/solsikke)
3 dl sukker
4 egg
4 dl hv. mel.
2 ts bakepulver
Slik gjør du
Ha alt i mikseren og rør i 1 min.

175 Grader
I brødform 50-60 min. Springform ca 40.

Forslag til samakstilsetning.
Krydderkake:
2 ts kanel,1/2 ts ingefær,1/2 ts nellik
1 dl rosiner (hvis du liker)

Sjokoladekake:
1 ts vaniljesukker, 3 ss kakao,evnt hassernøtter

1 pk fruktblanding gir frukt kake
Eplekake: Eplebiter, rullet i sukker og kanel
Sitron kake: skall av sitron, 1 litt sitronsaft..

Etc. Kun fantasien som setter en stopper..
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Uten melkeprodukter
Kilde: Hilde