Formkake - Ingrid Espelid Grunnoppskrift |
|
Denne er notert etter Ingrids Fjernsynskjøkken. Kan varieres i det uendelige, KJEMPEGOD. Oppskriften passer i ei vanlig brødform/formkakeform, eller ei sprinform på ca 23 cm. Dobbles den kan den brukes i langpanne. Steiketiden varierer jo da noen, men bruk kakenål... |
Ingredienser |
|
2 dl olje (soja/solsikke) 3 dl sukker 4 egg 4 dl hv. mel. 2 ts bakepulver |
|
Slik gjør du |
Ha alt i mikseren og rør i 1 min.
175 Grader I brødform 50-60 min. Springform ca 40.
Forslag til samakstilsetning. Krydderkake: 2 ts kanel,1/2 ts ingefær,1/2 ts nellik 1 dl rosiner (hvis du liker)
Sjokoladekake: 1 ts vaniljesukker, 3 ss kakao,evnt hassernøtter
1 pk fruktblanding gir frukt kake Eplekake: Eplebiter, rullet i sukker og kanel Sitron kake: skall av sitron, 1 litt sitronsaft..
Etc. Kun fantasien som setter en stopper.. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Uten melkeprodukter |
Kilde: Hilde |
|