Plommekake med marengslokk |
|
Denne kaken er lett å lage og smaker friskt og godt. |
Ingredienser |
Bilde |
Kakedeig: 125 mykt smør 100 g sukker 2 ts vaniljesukker 2 egg 2 eggeplommer 175 g hvetemel 1 ts bakepulver
500 g plommer- godt modne. Ellers må du drysse litt sukker over.
Marengs: 2 eggehviter 125 g sukker |
|
|
Slik gjør du |
Vask plommene, halver dem og ta ut steinene.
Sett stekeovnen på 200 grader. Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Rør inn eggene og eggeplommene, ett/en om gangen. Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett sammen. Hell deigen i en smurt springform, 26 cm i diam. og fordel den jevnt utover.
Fordel plommene over deigen, og stek i 30 minutter.
I mellomtiden lager du marengsen. Pisk eggehvitene stive. Dryss i sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst.
Når kaken har stekt i 30 minutter, legges marengsmassen over og kaken stekes videre i 10 minutter. Avkjøl. |
Kilde: Oddny |
|