Tilbake

Plommekake med marengslokk

Denne kaken er lett å lage og smaker friskt og godt.
Ingredienser Bilde
Kakedeig:
125 mykt smør
100 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
2 eggeplommer
175 g hvetemel
1 ts bakepulver

500 g plommer- godt modne. Ellers må du drysse litt sukker over.

Marengs:
2 eggehviter
125 g sukker
Plommekake med marengslokk
Slik gjør du
Vask plommene, halver dem og ta ut steinene.

Sett stekeovnen på 200 grader. Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Rør inn eggene og eggeplommene, ett/en om gangen. Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett sammen.
Hell deigen i en smurt springform, 26 cm i diam. og fordel den jevnt utover.

Fordel plommene over deigen, og stek i 30 minutter.

I mellomtiden lager du marengsen. Pisk eggehvitene stive. Dryss i sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst.

Når kaken har stekt i 30 minutter, legges marengsmassen over og kaken stekes videre i 10 minutter. Avkjøl.
Kilde: Oddny