Tilbake

Eplemuffins

Dette er en sunn utgave av muffins, og smaker friskt og godt. De kan lett "flyte" ut av vanlige papirformer, så det kan være greit å bruke metallformer eller "papirformer" med bakepapir som snøres litt igjen med hyssing.
Ingredienser Bilde
(10-14 stk)
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
150 g eple (rabarbra kan også brukes)
50 g sukker
2-4 ss lynghonning (avh. av hvor mye honningsmak man ønsker)
1 egg
2 dl kulturmelk (evnt vanlig melk)
Eplemuffins
Slik gjør du
Sikt mel og bakepulver i en bolle. Bland eple med sukker og honning. Rør denne fruktblandingen forsiktig inn i deigen vekselvis med melken.
Ha deigen i små muffinsformer. Fyll formene ca 2/3 opp og stek dem ved 180 grader i 20-30 minutter (avhengig av størrelsen)til en pinne kan stikkes i midten uten at deigen henger ved. Serveres varme. Kan også fryses og varmes i mikro før servering.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Randi