Eplemuffins |
|
Dette er en sunn utgave av muffins, og smaker friskt og godt. De kan lett "flyte" ut av vanlige papirformer, så det kan være greit å bruke metallformer eller "papirformer" med bakepapir som snøres litt igjen med hyssing. |
Ingredienser |
Bilde |
(10-14 stk) 250 g hvetemel 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 150 g eple (rabarbra kan også brukes) 50 g sukker 2-4 ss lynghonning (avh. av hvor mye honningsmak man ønsker) 1 egg 2 dl kulturmelk (evnt vanlig melk) |
|
|
Slik gjør du |
Sikt mel og bakepulver i en bolle. Bland eple med sukker og honning. Rør denne fruktblandingen forsiktig inn i deigen vekselvis med melken. Ha deigen i små muffinsformer. Fyll formene ca 2/3 opp og stek dem ved 180 grader i 20-30 minutter (avhengig av størrelsen)til en pinne kan stikkes i midten uten at deigen henger ved. Serveres varme. Kan også fryses og varmes i mikro før servering. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Randi |