Lekker limepai |
|
Sitron kan brukes i stedet for lime. Reduser da mengden til ca det halve.
Bruker du cottage cheese i fyllet må den moses først.
Blåbærkompott smaker godt til paien. Oppskriften ligger også under diverse. |
Ingredienser |
Bilde |
200 g lett ost av Philadelphiatype 200 g kesam eller cottage cheese 2 egg 2 eggehviter 2- 3 ss sukker 1 ts vaniljesukker saften av 1- 2 lime (1 dl) 1 ts revet limeskall
PAISKALL: 15 digestive - eller annen usøtet kjeks 25 g smør eller margarin 75 g kesam eller cottage cheese
PYNT: 2 1/2 dl crème fraîche eller seterrømme 1/2 ts vaniljesukker Limeskall
|
|
|
Slik gjør du |
1) Forvarm stekeovnen til 200ºC. Knus kjeksen, og bland den sammen med smeltet smør og kesam eller cottage cheese til en smuldrete deig. Trykk deigen ut i en paiform. Sett den kjørlig til den stivner, ca 10 min. Stek paiskallet midt i ovnen i ca 10 min. 2) Senk termostaten til 175ºC. Rør sammen kesam eller cottage cheese, egg, eggehviter, sukker, vaniljesukker, limesaft og -skall. 3) Hell fyllet i paiskallet, og stek til fyllet er stivnet, 30- 45 min. 4) Avkjøl paien på rist. Sett den i kjøleskapet til den er blitt ordentlig kald, minst 2 timer eller over natten. Smak crème fraîche eller seterrømme til med vaniljesukker. Sprøyt den rundt kanten, eller smør den i et tynt, jevnt lag over paien. Pynt med revet limeskall.
|
Kilde: eip |
|