Tilbake

Ciabatta

Det tar to dager å lage denne, men det er sikkert verd tiden- det er jo veldig lite arbeid første dagen. Vi gjengir denne på forespørsel fra disk.forumet. Oppskriften sto i "Glad i mat". Her er link til originaloppskrift: http://www.gladimat.no/GladiMat/01/mat01-05/herlig_ciabatta.htm
Ingredienser  
Fordeig:
2 1/2 dl kaldt vann
1/5 pakke gjær
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl finbakstmel

Deig:
2 1/2 dl lunkent vann (37 gr)
1/5 pakke gjær
1/2 dl olivenolje
1 1/2 dl finbakstmel
8-9 dl hvetemel
1 drøy ss salt
olje til å smøre platen
Knuste solsikkekjerner eller grovt mel
Slik gjør du
Dag 1 lages fordeigen:
Løs opp gjæren i vann og bland med melet. Deigen blir løs. Dekk bollen med plast og sett den bort i minst 12 timer.

Dag 2:
Tilsett vann, gjær, olje og mel i fordeigen og elt den kraftig, et kvarters tid i kjøkkenmaskin. Tilsett salt og elt 5 minutter til. Pensle en langpanne med olje og hell deigen ut i den. Trykk den ut med fingre dyppet i olje. Dekk langpannen med plast og la den stå i romtemperatur i halvannen time. Fjern plasten og dryss over knuste kjerner eller grovt mel. Vend deigen ut på bakebordet, slik at den strødde siden kommer ned.

Del i 6 ciabattabrød med en kniv eller deigskrape. Legg dem på smurte bakeplater med den strødde siden opp.
Still ovnen på 250 grader. La brødene heve i ca 20 minutter mens ovnen blir varm. Sett en liten langpanne med vann i bunnen av ovnen. Sett brødene midt i ovnen.

Ta ut langpannen etter 5 minutter og senk temperaturen til 200 grader. La brødene steke 20 minutter til. Ta ut og avkjøl på rist.
Spesielle egenskaper
Uten egg, Uten melkeprodukter
Kilde: Glad i mat nr. 5/2001, reg av Red./Kakemonsen