Bergensk brødkake |
|
Lett å lage.
Husk å ikke ha for mye natron i, da kan kaken få en slags "bismak".
|
Ingredienser |
|
2 kopper brødsmuler 4 kopper kulturmelk 4 kopper hvetemel 3 kopper sukker 200 g smeltet smør 8 ts kanel 8 ts natron
Glasur: Melis Romessens, kan sløyfes |
|
Slik gjør du |
Brødsmulene legges i kulturmelken i ca. 15 min. (bløtes opp). Hvis brødet er gammelt, bør de ligge lenger.
Etter at smulene er "bløte", ha i natron, deretter blandes resten i etter hvert.
Stekes i langpanne på 180º i 20 min.
Pyntes med melisglasur tilsatt litt romessens.
|
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg |
Kilde: eip |
|