Amerikansk kirsebærpai |
|
Her er det brukt hermetiske kirsebær, men du kan bruke friske bær også. |
Ingredienser |
Bilde |
4, 75 dl hvetemel 0,6 dl sukker 165 g smør 1 stort egg eller to eggeplommer
Fyll: 2 bokser steinfrie, hermetiske kirsebær (16 oz/ca 450 g pr. boks) 55 g brunt sukker 70 g hvitt sukker 2 1/2 ss maisenamel 1/4 ts kanel et par dråper mandelessens 1 ss smør
|
|
|
Slik gjør du |
Bunnen: Smuldre smøret sammen med mel og sukker. Bland i egg. Arbeid deigen sammen og sett den kjølig minst 1 time, gjerne pakket i plastfolie.
Fyllet: Sil av væsken fra kirsebærene, ta vare på 1 dl av saften. Hell kirsebærene og denne saften (vann hvis du bruker friske bær) i en gryte, rør inn sukkeret, maisena, kanel og mandelessens og kok under omrøring til sukkeret er oppløst. La det småkoke ca et minutt til. Avkjøl.
Sett stekeovnen på 220 grader. Smør en paiform (ca 25 cm diam.- dvs litt stor). Kna deigen så den blir smidig. Kjevle ut en bunn av 3/4 av deigen. Legg denne i paiformen og oppover kantene, prikk med gaffel.
Hell i fyllet og fordel smøret i små klatter over.
Lag gittermønster, enten ved å trille eller kjevle ut resten av deigen. Jevn til rundt kantene.
Stekes ved 220 grader i 15 minutter. Skru deretter ned til 175 grader og stek videre i ca 20 minutter eller til paien har fått fin farge.
Avkjøl. Server med krem eller is. |
Kilde: Lise M |
|