Tilbake

Julefruktkake

Kakene er fine å fryse. Blir 2 former à 1 1/2 liter.
Ingredienser  
150 g korinter
150 g mandler
150 g hasselnøtter
150 g tørkede aprikoser
150 g tørkede epler
5 dl appelsinjuice
6 egg
5 dl sukker
500 g smør
8 dl hvetemel
Slik gjør du
Finhakk korinter, madler, hasselnøtter og frukt. Slå over juice og la det trekke natten over. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn mykt smør og litt av melet, slik at røren ikke sprekker så lett. Tilsett fruktmassen og rør inn resten av hvetemelet. Hell røren i godt smurte former, og sett dem i ovnen til steking. Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kakene. Avkjøl kakene i formen. De er da lettere å hvelve uten at de går i stykker.

Stekes ved 150ºC i ca. 2 timer.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata
Kilde: eip