Julefruktkake |
|
Kakene er fine å fryse.
Blir 2 former à 1 1/2 liter. |
Ingredienser |
|
150 g korinter 150 g mandler 150 g hasselnøtter 150 g tørkede aprikoser 150 g tørkede epler 5 dl appelsinjuice 6 egg 5 dl sukker 500 g smør 8 dl hvetemel |
|
Slik gjør du |
Finhakk korinter, madler, hasselnøtter og frukt. Slå over juice og la det trekke natten over. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn mykt smør og litt av melet, slik at røren ikke sprekker så lett. Tilsett fruktmassen og rør inn resten av hvetemelet. Hell røren i godt smurte former, og sett dem i ovnen til steking. Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kakene. Avkjøl kakene i formen. De er da lettere å hvelve uten at de går i stykker.
Stekes ved 150ºC i ca. 2 timer. |
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata |
Kilde: eip |
|