Brødkaker |
|
Denne oppskriften er en god gammel Bergensk oppskrift. Brødkaker er saftig og smakfull og har lang holdbarhetstid i kjøleskap.
Det er lett å tro brødkaker skal inneholde brød. Dette er feil ! Den skal inneholde søte kakesmuler. F.eks av formkaker. |
Ingredienser |
|
* 900 gr finmalte kakesmuler av søte kaker, ikke brød/boller/wienerbrød eller andre kaker som inneholder gjær. * 900 gr farin * 900 gr hvetemel * 1 ss stjerneanis (finmalt) * 22 gr hjortetakksalt * Litt syltet appelsinskall, eller litt vanlig raspet appelsinskall. (1-2 ss.) * Vann tilsettes til strykekonsistens, d.v.s. massen skal være lett å stryke ut på langpannen uten å være for bløt.
|
|
Slik gjør du |
Kakesmuler, farin og litt vann blandes og arbeides godt i mikseren. (Bruk grind, d.v.s ikke eltekroken eller vispen) Ha så i alle de andre ingrediensene og bland massen godt, la den arbeide i maskinen i 5 til 10 minutter på halv hastighet. Stryk massen jevnt ut i langpannen som er dekket med bakepapir og sprayet med formfett. NB! Pass på riktig konsistens, strykevillig men ikke for bløt. Stek kaken midt i ovnen på 190 gr i ca 1 time. Etter at kaken er kald glaseres den med melisglasur, gjerne tilsatt en ørliten desj rom. Skjær kaken i serveringsstykker og nyt. Den er best å skjære opp etter en dag i kjøleskap. Lykke til. |
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Gunnar |
|