Tilbake

Brødkaker

Denne oppskriften er en god gammel Bergensk oppskrift. Brødkaker er saftig og smakfull og har lang holdbarhetstid i kjøleskap. Det er lett å tro brødkaker skal inneholde brød. Dette er feil ! Den skal inneholde søte kakesmuler. F.eks av formkaker.
Ingredienser  
* 900 gr finmalte kakesmuler av søte kaker, ikke brød/boller/wienerbrød eller andre kaker som inneholder gjær.
* 900 gr farin
* 900 gr hvetemel
* 1 ss stjerneanis (finmalt)
* 22 gr hjortetakksalt
* Litt syltet appelsinskall, eller litt vanlig raspet appelsinskall. (1-2 ss.)
* Vann tilsettes til strykekonsistens, d.v.s. massen skal være lett å stryke ut på langpannen uten å være for bløt.
Slik gjør du
Kakesmuler, farin og litt vann blandes og arbeides godt i mikseren. (Bruk grind, d.v.s ikke eltekroken eller vispen)
Ha så i alle de andre ingrediensene og bland massen godt, la den arbeide i maskinen i 5 til 10 minutter på halv hastighet.
Stryk massen jevnt ut i langpannen som er dekket med bakepapir og sprayet med formfett. NB! Pass på riktig konsistens, strykevillig men ikke for bløt.
Stek kaken midt i ovnen på 190 gr i ca 1 time.
Etter at kaken er kald glaseres den med melisglasur, gjerne tilsatt en ørliten desj rom.
Skjær kaken i serveringsstykker og nyt.
Den er best å skjære opp etter en dag i kjøleskap.
Lykke til.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Gunnar