Tilbake

Søtt rugbrød

Et søtt, smakfullt, sundt og holdbart brød.
Ingredienser  
Dag 1.
* 9,5 dl. vann
* 375 gr. solsikkekjerner
* 600 gr. kuttet/splittet rug.
* 110 gr. linfrø
* 70 gr. salt
Vannet kokes opp og alle ingrediensene has i. La blandingen stå i romtemp. til neste dag.

Dag 2.
* 9,5 dl vann
* 600 gr. sammalt rugmel grovt.
* 600 gr. hvetemel.
* 670 gr. mørk bakesirup.
* 150 gr. gjær. (Fersk gjær!)
Slik gjør du
Når du har blandet alt (dag 1 og dag 2) så skal ingrediensene blandes på sakte fart i mixer med eltekrok i 20 min.
La så deigen stå tildekket i 50 min.
Ha så deigen oppi brødformer (1,1 kg pr. stk). Deigen er bløt, og det skal den være.
Hev brødene ca 30 min og stek dem på 200 gr i ca 70 min.
Av denne oppskriften skal man få ca 5 brød a 1,1 kg.
Lykke til.
Kilde: Gunnar