Søtt rugbrød |
|
Et søtt, smakfullt, sundt og holdbart brød. |
Ingredienser |
|
Dag 1. * 9,5 dl. vann * 375 gr. solsikkekjerner * 600 gr. kuttet/splittet rug. * 110 gr. linfrø * 70 gr. salt Vannet kokes opp og alle ingrediensene has i. La blandingen stå i romtemp. til neste dag.
Dag 2. * 9,5 dl vann * 600 gr. sammalt rugmel grovt. * 600 gr. hvetemel. * 670 gr. mørk bakesirup. * 150 gr. gjær. (Fersk gjær!) |
|
Slik gjør du |
Når du har blandet alt (dag 1 og dag 2) så skal ingrediensene blandes på sakte fart i mixer med eltekrok i 20 min. La så deigen stå tildekket i 50 min. Ha så deigen oppi brødformer (1,1 kg pr. stk). Deigen er bløt, og det skal den være. Hev brødene ca 30 min og stek dem på 200 gr i ca 70 min. Av denne oppskriften skal man få ca 5 brød a 1,1 kg. Lykke til. |
Kilde: Gunnar |
|