Tilbake

Eplekake som er lett å lage

Kaken på bildet er laget i en 24 cm form. Det går fint, selv om oppskriften sier 22 cm.
Ingredienser Bilde
200g sukker
200g margarin
200g hvetemel
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker
4 egg

1 stort eple eller 2-3 mindre
sukker
kanel
Evt hakkede mandler
Eplekake som er lett å lage
Slik gjør du
Rør sukker og margarin hvitt, tilsett så 2 egg og halvparten av hvetemelet. Rør dette sammen og tilsett bakepulver og vaniljesukkeret. Så tilsetter du resten av eggene og hvetemelet.

Ha røra oppi en godt smurt rund form, 22cm.
Legg eplene i skiver på kaka og dryss sukker og kanel over.
Kaken skal stå på nederste rille på 190 grader i ca.40 min, bruk en pinne for å se om den er ferdig stekt. Ønsker dere lykke til.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Ann-Kristin Andersen