Eplekake som er lett å lage |
|
Kaken på bildet er laget i en 24 cm form. Det går fint, selv om oppskriften sier 22 cm. |
Ingredienser |
Bilde |
200g sukker 200g margarin 200g hvetemel 1ts bakepulver 1ts vaniljesukker 4 egg
1 stort eple eller 2-3 mindre sukker kanel Evt hakkede mandler
|
|
|
Slik gjør du |
Rør sukker og margarin hvitt, tilsett så 2 egg og halvparten av hvetemelet. Rør dette sammen og tilsett bakepulver og vaniljesukkeret. Så tilsetter du resten av eggene og hvetemelet.
Ha røra oppi en godt smurt rund form, 22cm. Legg eplene i skiver på kaka og dryss sukker og kanel over. Kaken skal stå på nederste rille på 190 grader i ca.40 min, bruk en pinne for å se om den er ferdig stekt. Ønsker dere lykke til. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Ann-Kristin Andersen |