Tilbake

Sjokolademuffins II

Ingredienser Bilde
2 egg
100 g smør
2 dl sukker
1 dl melk
3 dl mel
1 1\2 ts bakepulver
1 ts vanijepulver
1 ss bakekakao
sjokoladebiter
Sjokolademuffins II
Slik gjør du
Visp eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret, og bland det i.
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao før du blander det sammen med eggedosisen(og smøret).
Tilsett til slutt melken, og bland til ei klumpfri røre.
Bland til slutt inn litt små sjokoladebiter, som er hakket opp.
Fyll muffinsformer halvfulle, og stek i 10-15 min. ved 200 grader midt i ovnen.

På bildet er det brukt muffinsformer som ikke mister fasongen under steking, de ble kjøpt på Kitch´n i sin tid. De er satt opp i muffinsbrettet etter steking fordi de skulle transporteres.

Frosting er en smørkrem blandet med smeltet og avkjølt hvit og brun sjokolade. Under prøvesmaking fikk vi litt assosiasjoner til death by chocolate, det var litt vel mye frosting på. Sprøyteposen er en dual bag kjøpt i USA, men vi hadde ikke fått med oss at disse krever en spesialtyll, så det ble litt klipping, midtdeleren måtte klippes opp i en flik nederst slik at tyllen kunne settes inn uten å klemme igjen for den ene fargen. Fliken ble så lurt ned igjen i tyllen slik at kremen forble todelt et lite stykke ned i tyllen.
Kilde: