Tilbake

Arnt`ens beste Krokankake (anbefalt av flere retrievere, en puddel og en møring)

Denne kaken er bare deilig !!!
Ingredienser Bilde
Sukkerbrød:
4 egg
200 g. sukker
170 g. hvetemel
3 ts. bakepulver

Smørkrem:
125 g. margarin eller smør
(smak og behag, usaltet smør
er kanskje en ide)
75 g. melis

Vaniljekrem:
Ferdig fra kartong
(Ja, Ja, Tine skal leve de også)

Krokan/knekk:
20 g. margarin/smør
50 g. mandler (penest med skåldede)
100 g sukker

Arnt`ens beste Krokankake (anbefalt av flere retrievere, en puddel og en møring)
Slik gjør du
Sukkerbrød:
Egg og sukker røres hvitt ( blendahvitt). Det tørre siktes og røres forsiktig inn i eggedosisen. De lateste bakerne får de høyeste og fineste kakene.( Mye røring gir tunge kaker). 175 grader, nederst på rist ca. 45 min. Bruk ”kakestikkepinn” !

Smørkrem:
Røres hvitt !

Krokan/knekk:
Brun alt på stekepanne til røkvarsleren uuuuler.

Montering:
Sukkerbrødet deles i tre. Vaniljekrem med et dryss av krokan mellom hvert lag.
Smørkrem rundt hele, ”klin på” resten av krokanen.

Baker du denne kaken i ny og ne, vil du få veldig gode naboer :) Alternativet er å be naboen øve seg flere ganger....hmmmmm.

Voff !
Kilde: Oppskrift: Anita Foto: Torstein