Arnt`ens beste Krokankake (anbefalt av flere retrievere, en puddel og en møring) |
|
Denne kaken er bare deilig !!! |
Ingredienser |
Bilde |
Sukkerbrød: 4 egg 200 g. sukker 170 g. hvetemel 3 ts. bakepulver
Smørkrem: 125 g. margarin eller smør (smak og behag, usaltet smør er kanskje en ide) 75 g. melis
Vaniljekrem: Ferdig fra kartong (Ja, Ja, Tine skal leve de også)
Krokan/knekk: 20 g. margarin/smør 50 g. mandler (penest med skåldede) 100 g sukker
|
|
|
Slik gjør du |
Sukkerbrød: Egg og sukker røres hvitt ( blendahvitt). Det tørre siktes og røres forsiktig inn i eggedosisen. De lateste bakerne får de høyeste og fineste kakene.( Mye røring gir tunge kaker). 175 grader, nederst på rist ca. 45 min. Bruk ”kakestikkepinn” !
Smørkrem: Røres hvitt !
Krokan/knekk: Brun alt på stekepanne til røkvarsleren uuuuler.
Montering: Sukkerbrødet deles i tre. Vaniljekrem med et dryss av krokan mellom hvert lag. Smørkrem rundt hele, ”klin på” resten av krokanen.
Baker du denne kaken i ny og ne, vil du få veldig gode naboer :) Alternativet er å be naboen øve seg flere ganger....hmmmmm.
Voff ! |
Kilde: Oppskrift: Anita Foto: Torstein |