Fryst hvit sjokoladekake |
|
En fin kake til dessert eller kaffe! |
Ingredienser |
Bilde |
200 g hvit sjokolade 2 ss farin 2 eggeplommer 3 dl kremfløte 1 dl mandelflak
Til pynt: 100 g hvit sjokolade friske eller frosne bær
Saus: 200 g rips eller bringebær ca 1 dl farin 1-2 ss vann |
|
|
Slik gjør du |
Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl den litt og rør inn sukker og eggeplommer. Pisk fløten stiv og bland litt og litt inn i sjokoladen sammen med mandelflak. Dette er viktig, hvis du heller sjokolademassen opp i den kalde kremen blir sjokoladen liggende i klumper. Hell massen i en form og sett den i fryseren i minst 4 timer.
Smelt sjokoladen til pynting. Smør den tynt utover et matpapir. Når sjokoladen er stiv, høvles den med ostehøvel til ruller.
Bland bær, sukker og vann og kjør det i food processor til en jevn saus.
Hvelv iskaken over på et fat, pynt med sjokolade og bær og server sausen til. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel |
Kilde: Et gammelt KK- reg. av Kakemonsen |