Tilbake

Fryst hvit sjokoladekake

En fin kake til dessert eller kaffe!
Ingredienser Bilde
200 g hvit sjokolade
2 ss farin
2 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 dl mandelflak

Til pynt:
100 g hvit sjokolade
friske eller frosne bær

Saus:
200 g rips eller bringebær
ca 1 dl farin
1-2 ss vann
Fryst hvit sjokoladekake
Slik gjør du
Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl den litt og rør inn sukker og eggeplommer. Pisk fløten stiv og bland litt og litt inn i sjokoladen sammen med mandelflak. Dette er viktig, hvis du heller sjokolademassen opp i den kalde kremen blir sjokoladen liggende i klumper. Hell massen i en form og sett den i fryseren i minst 4 timer.

Smelt sjokoladen til pynting. Smør den tynt utover et matpapir. Når sjokoladen er stiv, høvles den med ostehøvel til ruller.

Bland bær, sukker og vann og kjør det i food processor til en jevn saus.

Hvelv iskaken over på et fat, pynt med sjokolade og bær og server sausen til.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel
Kilde: Et gammelt KK- reg. av Kakemonsen