Tilbake

Drueterte

En uvanlig kombinasjon av druer og hasselnøtter i en saftig terte.
Ingredienser Bilde
Bunn:
250 g hvetemel
1 egg (str. M)
2 ts vaniljesukker
1 klype salt
125 smør
100 g sukker
25 g malte hasselnøtter

Fyll:
225 g blå druer
225 g grønne druer
250 g crème fraîche (knapt 2,5 dl- det er 3 dl i en boks)
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
4 egg
3 ss hasselnøtter skåret i flak
Litt melis til å drysse over

Drueterte
Slik gjør du
Vask druene og la dem renne av i et dørslag.

Bunnen:
Skjær smøret i biter, bland i vaniljesukker, sukker, salt og hvetemel og smuldre smøret til det er godt blandet inn. Tilsett malte hasselnøtter og egget. Elt til alt er godt blandet. La deigen hvile kaldt i 20 min.

Trykk (eller kjevle) deigen ut i en smurt paiform, også oppetter kantene. Den bør være stor, 26-28 cm i diameter. Prikk med en gaffel.

Fyll:
Strø 2 ss av hasselnøttflakene utover bunnen. Fordel druene i formen.

Bland sukker, crème fraîche, vaniljesukker og egg, og hell dette over druene.

Stekes ved 175 grader i ca 50 minutter.

Når kaken er kald, strøs resten av hasselnøttflakene over og litt melis drysses over til pynt.
Kilde: Oddny