Drueterte |
|
En uvanlig kombinasjon av druer og hasselnøtter i en saftig terte. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 250 g hvetemel 1 egg (str. M) 2 ts vaniljesukker 1 klype salt 125 smør 100 g sukker 25 g malte hasselnøtter
Fyll: 225 g blå druer 225 g grønne druer 250 g crème fraîche (knapt 2,5 dl- det er 3 dl i en boks) 2 ts vaniljesukker 100 g sukker 4 egg 3 ss hasselnøtter skåret i flak Litt melis til å drysse over
|
|
|
Slik gjør du |
Vask druene og la dem renne av i et dørslag.
Bunnen: Skjær smøret i biter, bland i vaniljesukker, sukker, salt og hvetemel og smuldre smøret til det er godt blandet inn. Tilsett malte hasselnøtter og egget. Elt til alt er godt blandet. La deigen hvile kaldt i 20 min.
Trykk (eller kjevle) deigen ut i en smurt paiform, også oppetter kantene. Den bør være stor, 26-28 cm i diameter. Prikk med en gaffel.
Fyll: Strø 2 ss av hasselnøttflakene utover bunnen. Fordel druene i formen.
Bland sukker, crème fraîche, vaniljesukker og egg, og hell dette over druene.
Stekes ved 175 grader i ca 50 minutter.
Når kaken er kald, strøs resten av hasselnøttflakene over og litt melis drysses over til pynt. |
Kilde: Oddny |
|