Eplekake med stil |
|
An apple a day keeps the doctor away :) |
Ingredienser |
Bilde |
100 g. margarin 1 1/2 dl sukker 1 stort egg (fra frittgående lykkelige høner) 2 1/2 dl hvetemel 1 ts bakepulver
Fyll: 4 store syrlige epler (fra Hardanger, nabogården til hønene) 1/4 l. seterrømme (3 dl er mye enklere, det fikser Tine) 1 egg (fra samme hønsegård) 1/2 dl sukker 1 ts vaniljesukker |
|
|
Slik gjør du |
Smør og strø en rund form ( min er 24 cm ). Margarin og sukker røres hvitt. Tilsett egg, hvetemel og bakepulver. Rør sammen til en deig som klemmes ut i formen, litt oppover kanten. Skrell eplene og del dem i båter. Fordel dem oppå deigen. Fyll: Pisk egg og sukker til lett eggedosis. Tilsett vaniljesukker. Rør i rømmen og fordel fyllet over eplene. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Den skal være gyllen og kjennes fast. Smaker best samme dag.
|
Kilde: Anita |
|