Tilbake

Eplekake med stil

An apple a day keeps the doctor away :)
Ingredienser Bilde
100 g. margarin
1 1/2 dl sukker
1 stort egg (fra frittgående lykkelige høner)
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
4 store syrlige epler (fra Hardanger, nabogården til hønene)
1/4 l. seterrømme (3 dl er mye enklere, det fikser Tine)
1 egg (fra samme hønsegård)
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Eplekake med stil
Slik gjør du
Smør og strø en rund form ( min er 24 cm ). Margarin og sukker røres hvitt. Tilsett egg, hvetemel og bakepulver. Rør sammen til en deig som klemmes ut i formen, litt oppover kanten. Skrell eplene og del dem i båter. Fordel dem oppå deigen.
Fyll:
Pisk egg og sukker til lett eggedosis. Tilsett vaniljesukker. Rør i rømmen og fordel fyllet over eplene.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.
Den skal være gyllen og kjennes fast.
Smaker best samme dag.
Kilde: Anita