Tilbake

Epleform med rømmmekolle

Rømmekolle er et fettfattig melkeprodukt som ikke er så ofte i bruk i norske oppskrifter. Denne oppskriften er derfor smuglet inn fra Tyskland og tilpasset norske ingredienser. Konsistensen er litt puddingaktig. Den er god, spesielt tatt i betraktning at den nesten kan regnes som sunn!
Ingredienser Bilde
4-500 g epler eller annen frukt
50 g smør
100 g sukker
2 egg
1 klype salt
125 g havregryn
saft og revet skall av 1 sitron
340 g rømmekolle (2 beger)
1 pakke vaniljesaus eller kakefyll til koking
2 ts bakepulver
1,25 dl melk

Melis til å drysse over
Smør til formen
Epleform med rømmmekolle
Slik gjør du
Rør sammen sukker og smør. Bland i eggene ett om gangen. Tilsett salt, sitronsaft og -skall. Tilsett deretter havregryn og rømmekolle. Visp inn vaniljesauspulveret og bakepulver. Til slutt tilsettes melken.

Skrell eplene og legg dem i en smurt, ildfast form. Hell røren over.

Stekes ved 175 grader i 50-60 minutter.

La den avkjøle litt, dryss melis over og server med vaniljesaus, is eller krem.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten hvetemel
Kilde: Kakemonsen