Epleform med rømmmekolle |
|
Rømmekolle er et fettfattig melkeprodukt som ikke er så ofte i bruk i norske oppskrifter. Denne oppskriften er derfor smuglet inn fra Tyskland og tilpasset norske ingredienser. Konsistensen er litt puddingaktig. Den er god, spesielt tatt i betraktning at den nesten kan regnes som sunn! |
Ingredienser |
Bilde |
4-500 g epler eller annen frukt 50 g smør 100 g sukker 2 egg 1 klype salt 125 g havregryn saft og revet skall av 1 sitron 340 g rømmekolle (2 beger) 1 pakke vaniljesaus eller kakefyll til koking 2 ts bakepulver 1,25 dl melk
Melis til å drysse over Smør til formen |
|
|
Slik gjør du |
Rør sammen sukker og smør. Bland i eggene ett om gangen. Tilsett salt, sitronsaft og -skall. Tilsett deretter havregryn og rømmekolle. Visp inn vaniljesauspulveret og bakepulver. Til slutt tilsettes melken.
Skrell eplene og legg dem i en smurt, ildfast form. Hell røren over.
Stekes ved 175 grader i 50-60 minutter.
La den avkjøle litt, dryss melis over og server med vaniljesaus, is eller krem. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten hvetemel |
Kilde: Kakemonsen |
|