Whities |
|
Brownies har vel alle hørt om, men siden det nå endelig er mulig å få tak i hvit sjokolade i dagligvarebutikkene, introduserer vi den hvite varianten!
Pistasjene kan være litt vanskelige å få tak i. Pass på at du kjøper usaltede. De kan også sløyfes.
|
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 400 g hvit sjokolade i småbiter 1 dl kaffefløte 4 egg 150 g sukker 2 ts vaniljesukker 2 klyper salt 150 g skåldede mandler, grovhakket 100g pistasjer, grovhakket 200 g hvetemel
Evt. melisdryss, melisglasur eller en plate hvit sjokolade som smeltes og blandes med 2-3 ss fløte.
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smør i en gryte, tilsett sjokolade og kaffefløte og rør til sjokoladen såvidt er smeltet, hvis du rører for lenge, blir det klumpete. Avkjøl litt. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle til det er hvitt. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland pistasjer, mandler og mel og bland dette i røren.
Hell røren i smurt, liten langpanne, alternativt rund springform 26 cm diam., og fordel den jevnt utover. Stekes ved 180 grader på nederste rille i ca 45 min. Hvis den blir fort brun oppå, kan du legge et matpapir over formen siste del av steketiden. |
Kilde: Kakemonsen.no |
|